søndag den 2. september 2012

En rejseblog...

Nu falder dette indlæg måske lidt udenfor hvad jeres ydmyge skribent normalt beskæftiger sig med, men har haft en "rejse-oplevelse" som jeg bliver nød til at dele med jer.

Var så heldig at vinde en tur til Lundens Bondegårdsferie, et helt unikt sted hvor folk med og uden handicaps kan udfolde sig og opleve livet på landet på lige vilkår.

Den ene halvdel af værtsfamilien, Regin, tog i mod da vi kom, vi blev budt velkommen og vi fik vist vores lejlighed. En fantastisk gennemtænkt to-værelses med loftlift, elevationsseng, skydedøre og niveaufri adgang til alle rum. Da vi havde fundet os til rette kom Regin og spurgte om vi havde lyst til kaffe, the og hjemmelavet saft, det kunne vi da ikke sige nej til :) Og minsandten om ikke også der blev disket op med en kage, det var noget både børn og voksne satte pris på.

Efter et veloverstået sønderjysk kaffebord, gik vi ud i haven hvor vi blev mødt af en del af gårdens dyr, høns, kaniner, marsvin, gæs, heste, grise og køer var inden for berøringsafstand, ligesom gårdens katte og hunde er en del af miljøet... I haven er der ligeledes forskellige gynger, en nedgravet trampolin, vippe, samt en masse sanseting der giver en masse taktile og audiotive udfordringer.

Senere på dagen, efter aftensmaden, mødte vi den anden halvdel af værtsparet Elisabeth, der som sin mand er et behageligt menneske at omgås. Derefter benyttede vi til specielt Emelies store fornøjelse, elevatoren til førstesalen, hvor der er hyggestue og sanserum. Der hyggede vi med "far til 4", saft og guf.

Lørdag morgen stod vi op, Emelie havde haft nogle muskelkramper så vi var oppe allerede kl 6, efter et bad og morgenpusling, listede vi ud i køkkenet. Her stod et fint dækket morgenbord klar, der var brød og alt hvad vi kunne tænke os af pålæg, og som en ekstra bonus var der det lækreste rugbrød klar i bagemaskinen. Efter morgenmaden ville Nanna på legepladsen, men kom hurtigt tilbage da en af kalvene rendte løs rundt på legepladsen :) Det var normalt når de var så små at de smuttede under hegnet, en del af charmen og Emelie syntes det var sk... skægt.

Efter en tur rundt i blandt andet Tønder, Møgeltønder, og et smut ned under grænsen vendte vi igen tilbage til gården for en kort bemærkning inden vi skulle ud og finde noget aftensmad. Her blev vi igen mødt af værtsparret der spurgte om vi havde set deres store badeværelse, det måtte vi jo indrømme at så langt var vi ikke nået. På badeværelset var der et stort hæve-sænke badekar og Emelie blev til stor fryd lovet en tur når vi kom hjem. og som sagt så gjort :)

Næste morgen var der igen dækket op til et herligt morgenbord og alle nød bordets glæder, inden afrejse nåede vi lige endnu engang at fodre dyrene og sige pænt farvel til Elisabeth og alle dyrene.


Lidt ekstra

Værtsparet : En par helt unikke mennesker, med tre dejlige unger, herunder Siri, som til Nannas store fornøjelse, vimsede omkring. Behagelige og ligetil, som skabt til denne opgave :)

Stedet : Beliggenheden er perfekt, der er rigtig pænt og rent alle vegne, og når man tænker på at de begge arbejder ved siden af og lige er blevet forældre for 3. gang så er det virkelig imponerende. Hvad betyder lidt ukrudt mellem fliserne så :)

Huset er sublimt indrettet, der er indtænkt en masse detaljer og sanseredskaber er en naturlig del flere steder på gården. Derudover er der lifte både mobile og faste, elevator samt gennemtænkt indretning...

Møgeltønder : Man skal ikke snyde sig for en tur på Mormors Cafe hvor en kæmpe stykke lagkage og kaffe/the ad libitum kan erhverves for 50,- fantastisk stemning og dejlig kage :)

Øster Højst : Byens kro er uden sidestykke, store, tangerende til kæmpe portioner god dansk mad til fantastiske priser og dejligt Fuglsag fadøl...

http://www.lundensbondegaardsferie.dk/


2 kommentarer:

 1. Har fået flere "klager" over at kommentar funktionen herinde ikke virker... Skriv på FB hvis det er :)

  SvarSlet
 2. Hej Thomas

  vil bare lade dig vide at jeg har fundet vej herind og har læst nogle af dine indlæg og selvfølgelig er berørt, fordi det trykker på mine ømme punkter, da jeg selv er mor til en datter med CP.

  Måske du har lyst til at kigge forbi hos mig på kodalhansen.blogspot.com

  Husk selvom du ikke føler du slår til, så er det dig der er årsag til smilet i hendes øjne.

  vh, Heidi

  SvarSlet